Hur Fenja-serien kan spara dig pengar

När du känner att luftfuktigheten i ditt hem börjar bli sämre, eller om du observerat fuktskador bör du installera en modern avfuktare från Fenja-serien. Vi kommer i denna artikel gå igenom hur du kan få bättre luftkvalitet men också hur du samtidigt kan spara pengar!

Bland annat så trivs mögel i varma och fuktiga miljöer. Om det finns för mycket fukt i luften under en längre period, kan du vara säker på att detta kommer leda till problem så som mögel och svamp. Mögelexponering kan orsaka många hälsoproblem, inklusive halsirritation, hosta och andra luftvägsproblem. Att behöva sanera efter mögel och liknande fuktskador kan bli kostsamt. Så att hantera luftfuktigheten inomhus på rätt sätt och i tid kommer hjälpa dig att bo bekvämt, undvika många potentiellt allvarliga hälsoproblem och samtidigt spara pengar i det långa loppet.

Om Fenja-serien

Fenja-serien är portabla och klimatsmarta avfuktare anpassade för olika behov genom sitt utbud av tre smarta enheter. De fungerar bland annat bra till att minska luftfuktigheten i ditt hem, minska risken för mögel och svampangrepp, hjälper till att torka tvätt samt bidrar till en renare luft tack vare sina filter. De största fördelarna är främst deras flexibilitet, enkla användning och sitt pris. Några av de populära modellerna är bland annat:

  • Arctus Fenja 10 – Fungerar bra när du behöver avfukta mindre utrymmen upp till 10 liter/ dygn.
  • Arctus Fenja 20 – Denna enhet fyller samma funktion som Fenja 10 men fungerar bra till lite störrre rum.
  • Arctus Fenja 25 – För högst kapacitet, medföljer gör även ett 4D-filter för bättre motverkan av svamp, mögel och bakterier.

Avfuktarna från Arctus Nordic är även tillverkade med det hårda nordiska klimatet i åtanke. Med sin genomtänkta design och funktionalitet är enheterna rätt anpassade för hela året och skapar trivsel i våra hem samt säkrar konditionen av våra fastigheter. Fördelarna med att vara tysta, portabla och lätthanterliga ökar känslan av kvalitet, och minskar samtidigt kraven på din kunskap och hantering. Spar pengar och undvik fuktskador Det finns som tidigare nämnt en hel del fördelar med Fenja-serien och dess avfuktare. De skador som eventuellt kan uppstå om du drabbats av för hög luftfuktighet kan oftast snabbt reduceras och på lång sikt spara dig pengar genom att undvika sanering av mögel och svampangrepp. När fukten samlas på toaletttankar, vattenledningar och andra mekaniska delar kan det långsamt orsaka rost och leda till att mekaniken inte fungerar som den ska. Detta kan leda till vattenskador. För mycket fukt kan också ge skador på din tapet, färg eller gipsskiva i väggen vilket både ser tråkigt ut, men som också kan ge bra förutsättningar för mögel och svamp att bildas som senare även bidrar till hälsoproblem.

Med en avfuktare på plats kan som sagt mycket av detta undvikas. Du bör överväga alternativet till att skaffa en enhet som är anpassad för ditt ändamål och det utrymme där du uppmärksammat fukt. Fördelarna med en enhet från Fenja är att de kan placeras var som helst, är väldigt lättanvänd och samtidigt har smarta funktioner samt finns att köpa till ett bra pris.