Vanliga frågor

Det här är bland dom valigaste frågorna vi får kring avfuktare och hur man använder dom.

Hur stor avfuktare ska jag köpa?

Det är alltid bättre att köpa en avfuktare med större kapacitet än vad du egentligen behöver, för att få den bästa funktionen under de perioder av året då det är mer fuktigt.

Har Arctus avfuktare kontinuerlig avrinning?

Ja, samtliga modeller är förberedda för dränering av kondensvattnet via slanganslutning. Denna funktion är att föredra då man slipper att tömma vattentanken och avfuktaren kan upprätthålla låg fuktnivå över en längre period.

Stor eller liten vattentank, vad är att föredra?

Stor vattentank är alltid att föredra då avfuktaren kan arbeta under längre tid innan den automatiskt stänger av vid full tank.

Fungerar inte en värmefläkt lika bra som en avfuktare?

Arctus avfuktare är tillverkade för att klara av att avfukta bl.a. källare och kondenserar på ett energieffektivt sätt bort fukten från luften. Varje liter fukt som finns i luften innehåller omkring 800 watt i värmeenergi. Då fukten kondenserar på avfuktarens kylslinga återfås dessa 800 watt energi form av värme. På detta energismarta sätt är en avfuktare att föredra framför en värmefläkt.

Renar även Arctus avfuktare luften?

Ja, med hjälp av ett förfilter renas luften samtidgt som den avfuktas. Detta filter är rengöringsbart och vid normal användning ska detta göras varannan till var fjärde vecka.