Vattenskada

Vad du kan göra när du har vattenskada.

Vid vatten- och fuktskador i hus och lägenheter är det viktigt att omedelbart åtgärda dem. Denna typ av skador är vanliga i framförallt kök och badrum. Det finns olika bakomliggande orsaker till fuktskador, exempelvis läckande rör, översvämning och trasiga vitvaror. Gör alltid en noggrann undersökning för att få information om skadans omfattning och orsak. Efter en undersökning av det drabbade området och eventuellt byggnadens konstruktion behöver området torkas.

Arctus avfuktare är speciellt tillverkade för vårt nordiska klimat. Vi har ett brett utbud med avfuktare i olika storlekar och prisklasser. En mindre avfuktare kan du använda i de flesta fuktiga utrymmen som tvättstuga, källare och garage. Modeller för professionellt bruk är speciellt byggda för effektiv torkning av vattenskador och de kan användas även när det är frost.

Vid en vattenskada är det viktigt att dels dränera vattnet dels att torka området. En avfuktare är en energisnål typ av torkutrustning. Du kan spara pengar jämfört med att använda andra mer energikrävande metoder, såsom uppvärmning av området som drabbats av en vattenskada. Avfuktare passar utmärkt för att åtgärda fuktskador. Mindre fuktskador som inte åtgärdas kan leda till hälsomässiga problem och kan bli kostsamma att åtgärda.

Arctus Nordic – avfuktare för vattenskada

Den vanligaste orsaken till vattenskador är slitna rör eller tätskikt som är dåliga eller felmonterade så att de inte sluter tätt. Var fjärde vattenskada uppkommer i badrum- eller duschrum i hus. Se alltid till att byggbranschens regler följs när du renoverar badrum. Mikroorganismer och mögel trivs i fuktiga utrymme och de kan orsaka en rad hälsoproblem som astma och allergi. Med en avfuktare kan du förebygga och undvika problem.

En fuktskada som beror på att ett rör har gått sönder behöver omedelbart lagas medan ett mögelangrepp bryter ner ett material långsammare. Det är dock vatten som är orsaken till skadorna i båda fallen. Hos oss finner du dels avfuktare som är gjorda för att användas i ett uppvärmt utrymme som en tvättstuga, men vi har också sorptionsavfuktare som fungerar vid låga temperaturer i till exempel vindsutrymmen.

Du kan lätt att se storlek och kapacitet på olika typer av avfuktare på vår webbsida. När du väljer modell kontrollera alltid att den kan avfukta tillräckligt många liter per dygn. I vårt utbud hittar du modeller som klarar av mellan 10 och 25 liter per dygn. Luften är även en viktig aspekt och en avfuktare har filter som hjälper till att förbättra luften efter en vattenskada.

Varför ska du köpa en avfuktare för vattenskada från Arctus Nordic

Vi här på Arctusnordic.se är specialister på avfuktare för hem såväl som för industri. Våra produkter är noga utvalda för att fungera effektivt i vårt nordiska klimat där hög såväl som låg luftfuktighet kan skapa problem i våra hem. Vi har avfuktare med olika kapacitet när det gäller hur mycket vatten de kan dra ut. Ett råd är att köpa en avfuktare med större kapacitet än du behöver.

Arctus avfuktare är förberedda så att dränering av kondensvattnet sker via en ansluten slang, vilket innebär att du inte behöver tömma vattentanken och avfuktaren. En stor vattentank är en fördel eftersom avfuktaren arbetar längre innan tanken är full. Vår hjälpsamma personal besvarar gärna dina frågor och hjälper dig att välja en lämplig avfuktare som passar för just din bostad och dina behov för att hantera konsekvenserna av en vattenskada.